Helium Solo BagJaha vädret har ju inte direkt varit det bästa den närmsta tiden och enligt SMHI så ser det inte ut som det kommer bli någon större förändring de närmsta dagarna. Kravet är ju att vi paddlar över helgen då de flesta jobbar men det ser ju inte direkt ljust ut just nu så just nu avvaktar vi till Juni då det är förhoppningsvis varmare då.

Jag har ju även lyckats slarva bort min sovsäck i flytten… Jag är ganska säker på att jag faktiskt packade ned den inför flytten men jag misstänker att jag har råkat placera den i slänghögen då sovsäcken var ganska sliten. Jag har ju inte direkt räknat med att behöva lägga ut för en ny sovsäck då bra sovsäckar faktiskt inte är speciellt billiga. Men nu till lönen kommer jag behöva införskaffa en anyways så just nu spanar jag på diverse sidor om vad jag kan tänka mig lägga.

Mitt maxpris är ungefär 2000 kronor och denna gången vill jag nog ha en dunsovsäck då de tar mindre plats plus att de väger mindre och håller värmen mycket bättre. Jag har läst lite på sovsäckar och enligt dem är det nog en dunsovsäck som gäller för min del även om det kanske krävs lite mer skötsel. Min plan är ju att ha sovsäcken så länge som möjligt och sköter jag den så kan jag säkert ha den 10-20 år minst då jag använder det så lite.

HighSport har just nu en jag tittar på som matchar mitt pris ganska bra och det är nog det jag funderar på just nu. Det är kanske lite tur att vädret blev så kasst som det är för jag hade nog inte haft råd att köpa sovsäcken innan Maj månad.

Min förra sovsäck var bara en av syntetmaterial, visst den dög men jag tyckte in den höll värmen så pass bra när temperaturen började sjunka på natten och det är riktigt jobbigt att sova när det känns kallt.

Så nä denna gången blir det nog en av riktigt dun då de ska vara betydligt bättre.