Det här vädret måste vara det sämsta på många år… det är i princip mulet varje dag och plus att det regnar nästan var dag just nu. Min semester är slut om bara en och en halv vecka och jag har fått kanske 2 dagars sol på två veckor, hur kul är det?

Jag och sambon funderar starkt på att fixa ett lån och bara dra iväg ett par dagar till Budapest eller vad som helst som har sol. Jag blir knäpp på att det är mulet exakt varje dag och även om det ändå är relativt varmt så vill man ha SOLEN!

Jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till för att försöka fixa detta men just nu gör jag nästan vad som helst för att kunna resa iväg. Ja jag är till och med beredd på att ta ett snabblån för att lösa min situation just nu. Att gå till jobbet i augusti utan att ha fått någon sol är inget alternativ för mig.

Just nu är jag inne på alltomsnabblån.se och jämför snabblån i deras lånejämförelsetjänst. Jag är faktiskt något förvånad över hur billigt det egentligen är att ta snabblån i 2 – 3 månader. Från vad jag har läst och hört så ska lånen vara på flera hundra procent, men dessa priser stämmer ju inte överens med det man har läst.

Just nu tittar jag på att kanske snabblåna 5000 kr för att täcka i alla fall flygresan för oss och tittar man på den hemsidan så skulle ett lån på 5000 kr bara kosta ett par hundralappar att låna i 2 månader. Det är definitivt överkomligt enligt mig och hade vi valt med en månads avbetalning så finns där räntefria alternativ…

Tyvärr är 5000 kr alldeles för mycket att betala av på en månad och just nu är jag inte speciellt rik på något sätt.

Det känns ändå lite konstigt att ta ett snabblån, för man har hört så mycket skit på TV och i tidningar under flera år. Nästan som man skulle kunna tro att man är fast i träsket direkt när man gör en låneansökan.

Tittar man nu på de priser som finns på t.ex. risicum.se så skulle ett snabblån på 5000 kr kosta totalt 672 kr i lånekostnad. Enligt mig är det helt okej då det ger mig möjligheten att faktiskt åka iväg till solen.

Nu har jag inte tagit något lån än men det lutar ju ditåt just nu för tiden börjar rinna ut i sanden och just nu ser där inte ut att bli någon sol närmsta dagarna…